Nybegynder.– 1. Kyu 

Børn har mulighed for at komme til gradueringen 2 gange om året, voksne 2 gange om året, se kalender. Det er her du fremviser din fremgang, og kan modtage det næste bælte i rækkefølgen som vist nedenunder.

For at komme til graduering, skal du have godkendelse af din træner. Det er udelukkende op til denne, om du må gå op. Dertil kræver det at træningen bliver passet og fulgt. En tommelfingerregel siger, for at ramme det niveau der kræves, skal der trænes 2-3 gange om ugen fast. Det hjælper ikke noget at holde flere ugers pause, for at vende tilbage ugen op til og træne alle 5 dage.

Bæltefarve Grad
Hvid 10. kyu – Nybegynder
Orange 9. kyu
Orange 8. kyu
Grøn 7. kyu
Grøn 6. kyu
Violet 5. kyu
Violet 4. kyu
Brun 3. kyu
Brun 2. kyu
Brun 1. kyu
Sort 1. dan – 10. dan

Dan

Efter at have været igennem alle 10 kyu grader, kommer muligheden for at komme til Dan-graduering. Det er her du modtager det sorte bælte. Her er det ikke muligt at komme til graduering lige så ofte, og derudover skal du have en hvis alder for at kunne gå op.

Ved Dan-gradueringer er det endnu vigtigere at have fulgt sin træning. Det er her der kigges på de helt små detaljer, og de skal sidde lige i skabet. Her under kan du se en oversigt over, de formelle krav der er for at kunne gå op til Dan-graduering.

Grad Krav Mulig graduering
1.       Dan Min. 14 år
2.       Dan Min. 16 år 1 år som 1. Dan
3.       Dan Min. 18 år 2 år som 2. Dan
4.       Dan Min. 21 år 3 år som 3. Dan
5.       Dan 4 år som 4. Dan
6.       Dan 6 år som 5. Dan
7.       Dan Min. 50 år 7 år som 6. Dan
8.       Dan Min. 60 år 7 år som 7. Dan
9.       Dan 8 år som 8. Dan
10.   Dan 9 år som 9. Dan