Shotokan Cup 2005 vil blive overværet af vores kulturminister Hr. Brian Mikkelsen og den japanske ambassadør H.e. Mr. Ogawa samt President for JKA DANMARK Mr. Ota.

Japan Karate Association, Danmark (JKA DANMARK) afholder for 38. gang i træk Shotokan Cup – Lørdag den 29. oktober 2005. 

Shotokan Cup er Danmarks ældste og mest traditionsrige karatestævne som blev stiftet af Bura sensei 7. Dan, chefinstruktør for JKA DANMARK og har over 40 års erfaring samt ansvarlig for at Shotokan Cup vil byde på de altid intense kampe og karateopvisninger af høj kvalitet 

Stævnet indledes med edsaflæggelse af sidste års vinder af disciplinen kumite (fri kamp) for herrer – Jacob Christoffersen. Edsaflæggelsen foretages traditionen tro på japansk på vegne af samtlige deltagere med håbet om, at stævnet afvikles efter sand karateånd og fair play. 

Danmarks dygtigste karatekæmpere vil denne dag være samlet for at kæmpe om den eftertragtede ære som vinder af Shotokan Cup 2005. 

Vindertrofæet er den mere end 50 kg. tunge vandrepokal sponsoreret af den japanske elektronikgigant JVC. Udover vindertrofæet byder Shotokan Cup på gaver sponsoreret af japanske virksomheder i Danmark – blandt andet en speciel fane fra Japan Air Lines og flybilletter fra Net Travel Service. Netop det tætte venskab mellem Japan Karate Associations repræsentation i Danmark og herboende japanere gør Shotokan Cup til såvel en kulturel oplevelse, som en stor idrætsbegivenhed. 

Ved Shotokan Cup kæmpes der efter det samme regelsæt, som blev anvendt ved verdens første karatemesterskab afholdt af Japan Karate Association (JKA) i 1957 – regler, der betyder, at kampene kan blive afgjort i løbet af en brøkdel af et sekund. Dette giver den fortættede stemning, som er Shotokan Cup’s særkende. 

Traditionerne, kampreglerne, intensiteten og den japanske deltagelse gør Shotokan Cup til et helt ekstraordinært idrætsstævne uden sammenligning i Danmark, der kan og bør sidestilles med det japanske mesterskab. Som bevis herpå kan nævnes, at Shotokan Cup de sidste 10 år har været beæret af tilstedeværelsen af repræsentanter fra den japanske ambassade i Danmark samt af førende japanske forretningsfolk

Pressemeddelelse
Tagget på: